Pc,Security,Bilgisayar,Güvenlik,Windows,port,xp off
Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar 112

Join the forum, it's quick and easy

Pc,Security,Bilgisayar,Güvenlik,Windows,port,xp off
Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar 112
Pc,Security,Bilgisayar,Güvenlik,Windows,port,xp off
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar

Aşağa gitmek

Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar Empty Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar

Mesaj tarafından 19JİTEM05 Perş. Tem. 16, 2009 11:27 pm

Güvenlik yazılımları üreticisi ESET’in zararlı yazılım raporlama ve takip sistemi analizlerine göre bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak Mayıs ayının en büyük tehdidi, yüzde 10.90 ile USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geldi.
Kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor.


Bilgisayarlar için En Büyük Tehlike Kaynağı: USB Cihazlar Bilgisayarlar_icin_buyuk_tehlike_kaynagi
Türkiye’de ve dünyada en çok tercih edilen antivürüs yazılımlarından Nod32’nin üreticisi ESET, dünya tehdit eğilimlerini takip ederek kullanıcılarla paylaştığı aylık raporunu yayınladı. ESET’in gelişmiş bir zararlı yazılım (malware) raporlama ve takip sistemi olan “ThreatSense” izleme analizlerine göre oluşturulan raporunda, Mayıs ayında karşılaşılan on tehdit kaynağı sıralanıyor. Rapora göre ilk sırayı yüzde 10.90 ile bilgisayar kullanıcıları arasında revaçta olan çıkarılabilir aletler alıyor. İkinci sırada yüzde 9.98 ile Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü olan Win32/Conficker türevleri bulunurken, üçüncü sırada yüzde 6.01 ile masif, çok eşli, çevrim içi oyunlar, Win32/PSW yer aldı.

Çıkarılabilir aygıtlar tehdit oluşturuyor
Raporda, tehlikenin bilgisayara takılan çıkarılabilir aygıtlar (USB Flash Disk gibi) üzerindeki kendi kendine çalışması gereken programlar hakkında bilgileri içeren INF/Autorun dosyalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Windows İşletim Sistemi’ndeki varsayılan Autorun ayarı, çıkarılabilir medyaları taktığınızda autorun.inf listesindeki programları otomatik olarak başlatma görevi üstleniyor.

Kendilerini çıkarılabilir aygıtlara kopyalayan birçok zararlı yazılım olduğundan programın birincil dağıtım mekanizması bu olmasa bile zararlı yazılım kodlayıcıları, bulaşma riskini arttırabilmek için her zaman ekstra bir şeyler katıyorlar.

ESET uzmanları, bu mekanizmayı kullanan zararlı yazılım türevlerinin sezgisel tarama kullanan bir güvenlik yazılımı tarafından tespit edilmesinin daha kolay olduğunu iletirken, tehdidin antivirus tarafından tespit edileceğine güvenmektense Windows Autorun özelliğinin kapatılmasını öneriyor.

Solucanları engellemek mümkün
Raporda ikinci sırada yer alan Win32/Conficker ise Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü. RPC alt sisteminde yer alan bu açık sayesinde saldırgan geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Sürümüne bağlı olarak güvenli olmayan paylaşımlar ve çıkarılabilir medyalar aracılığı ile de Windows’un Autorun özelliğini kullanarak yayılabiliyor.

Tehdit raporunda üçüncü sırada yer alan Win32/PSW.OnLineGames çevrim içi oyunlar ve bu oyunlara katılımlar hakkında bilgi toplama amaçlı ve rootkit, keylogging yeteneklerine sahip bir Truva atı ailesine mensup. Genel olarak bilgiler davetsiz misafirin bilgisayarına gönderiliyor.

ESET uzmanları, bu tehdidin 2008 Eylül ayındaki yükselişi göz önüne alındığında azalmasına rağmen hala sık rastlandığından oyuncuların dikkatli olmalarını öneriyor.
Raporda, Lineage, World of Warcraft ve sanal dünya Secondlife gibi MMORPG (masif, çok eşli, çevrim içi oyunlar) katılımcılarının, sadece tacizler, rahatsız etmeler dışında phishing (olta) ve diğer dolandırıcılık yöntemleri gibi gerçek dünyada finansal kayıplarla sonuçlanabilecek tehditlerin farkında olmaları konusunda uyarılarda bulunuluyor.
19JİTEM05
19JİTEM05
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 133
Kayıt tarihi : 22/06/09

http://pc-security.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz